Lesions

Les lesions més freqüents solen ser articulessis (esquinços de turmell), encara que també són freqüents les lesions tendinosa i musculars (trencament bessó i t.aquiles). La causa d'aquests problemes està normalment relacionada amb el sobresforç. Hem de respectar el temps de repòs esportiu entre activitats. 

 

La repetició constant de moviments en colpejar la pilota fa que la tendinitis sigui una de les lesions més comuns. Sobretot en el colze i espatlla: El colze de tennista o Epicondilitis, i la tendinitis del manegot dels rotadors, en l'espatlla.

Per solucionar aquest problema seran importants els exercicis d'estiraments i enfortiment dels músculs perifèrics, així com un bon tractament de Fisioteràpia .

Les tendinitis també afecten el Genoll (t.rotulià), el canell i el peu (t.Aquil·les , fascitis plantar).

El pàdel requereix moviments explosius, canvis ràpids de direcció. Això pot donar lloc a esquinços de genoll ( lligament lateral intern i lligament creuat anterior)
La Condromalàcia rotuliana, del genoll (Genoll del Saltador), molt freqüent en jugadors de bàsquet i volleyball, suposa un desgast del cartílag de la ròtula. La lesió es genera per la fricció contínua entre la ròtula i el fèmur del genoll, en saltar i córrer. Són bàsics els exercicis d'enfortiment dels músculs quàdriceps (cara anterior cuixa).

El dolor d'esquena és també molt comú en aquest esport. La zona inferior és la més afectada i pot donar lloc a lumbàlgies.
Els Estudis de la Marxa, són molt importants, per descartar dissimetries de maluc i evitar mals suports dels peus, que produeixen patologies en cama-maluc-columna.
Els jugadors que usen ulleres, han de jugar amb ulleres protectores o lentilles.

Policlínica Barcelona
Demani Hora. 934161616

 

Centre Noumédic

Demani Hora. 934373322

 

 

La Clínia del pàdel en xarxes socials