Principis Bàsics per escollir la nostra Pala de Pàdel


A través d'interrnet, podem trobar molta informació, relativa a les Pales de pàdel. No tota la informació, és fiable.
Gracies a Rafael Tarradas, de Royal Pàdel, que porta més de 20 anys fabricant Pales de pàdel, hem pogut aclarir conceptes.

 

Les mesures màximes de les pales de competició, són totes iguals: 
45,5 centímetres de llarg, i 25 centímetres d'ample. El gruix, sol ser de 38 mm.
Les formes de la Pala, poden ser: Rodona, Llàgrima i Diamant.
El pes varia, en dones ( aprox. 360 grm) i en homes (aprox. fins a 380 grm)

El Cos de la Pala, és una combinació de capes de fibra de vidre i 2 components essencials: Polietilè (foam) i Cautxú (eva), responsables de l'amortiment i ¨sortida¨ (rebot) de la pilota en la pala.
Els factors més importants, en el moment de triar la nostra pala de pàdel , són:


L'Absorció i l'Equilibri, de la pala.


L'Absorció la proporciona, principalment el Polietilè (foam). Una mala elecció, pot provocar-nos tendinitis de colze (Epicondilitis). Per això, molts jugadors que presenten aquesta lesió, escullen pales més gruixudes (42 mm).
L'Equilibri o Balanç de la pala ha de ser neutre, i es mira , col·locant una vareta que travessi el 1er forat del cos de la pala. Un mal equilibri, pot provocar-nos, també, una tendinitis de colze.
Les pales de Potència solen tenir forma de diamant. Generalment el balanç d'aquestes pales està desviat més cap a la punta de la pala per generar major palanca en el cop. El pes es desplaça lleugerament al capdavant de la pala i fa que aquesta baixi a major velocitat en els cops , com la volea. Aquestes pales de pàdel estan indicades per a jugadors amb bona pegada, en la volea.
Les pales de Control presenten forma rodona. Aquesta forma de les pales facilita més el control  de la bola. Presenten un balanceig molt centrat. El pes no es desplaça i la zona de pegada o també anomenat “punt dolç” és molt més ampli i senzill. Indicades per a jugadors de fons de pista.
Les pales, amb forma de llàgrima, són una combinació de potència i control.

 

 

El Mànec de la pala, sol ser hexagonal (continental), i hem d'acomodar-ho a les mesures de la nostra mà, col·locant un o diversos Overgrip.
Per a això,
s´ha de mesurar la distància que hi ha entre la línia mitjana del palmell de la teva mà i la punta del dit mitjà, tal com veus en aquesta foto. En aquest cas són 10 cm.
Així, tindràs la mesura justa que ha de tenir l'empunyadura de la teva pala. 
Al final, quan agafis la pala, el puny de la teva mà no ha de cobrir tota l'empunyadura de la pala, sinó que ha de quedar just un buit com d'un dit.

Policlínica Barcelona
Demani Hora. 934161616

 

Centre Noumédic

Demani Hora. 934373322

 

 

La Clínia del pàdel en xarxes socials